sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kohti kiinteää ruokaa kauniin hymyn lisäksi?

Hei vaan!


Kaksi viikkoa tulee pian täyteen suu täynnä rautaa. Kojeiden läsnäoloa ei tiedosta enää koko ajan, niihin on tottunut jo melko hyvin, mutta poskien sisäpinnat ovat eri mieltä. Poskien limakalvoille ja alahuuleen jää takuulla ikuiset jäljet tästä projektista, se on varmaa. Tuskissani kokeilin myös pitää talouspaperituppoja poskissa, helpotti hetkeksi. Valitettavasti ne eivät vain ole kovin pitkäaikainen ratkaisu ongelmaani. Vaha, jota sain hammaslääkäristä mukaani, ei valitettavasti pysy kovin kauaa raudoissa kiinni, vaan lähtee jonain niistä 3-4 hampaidenpesukerroista, kun joudun jynssäämään hampaitani puhtaaksi ruoan jämistä.

Muutamia vinkkejä, joita olen havainnut:

 • Kannattaa välttää vesimelonin makuista Breezeriä, se värjää raudat pinkeiksi. Sama koskee muita punaisella väriaineella kyllästettyjä juomia.
 • Alkoholin kanssa kannattaa muutenkin olla tarkka. Kyllä, sillä saa siirrettyä nälkää, kun on kivaa, mutta mitäs sitten, kun iskee se aamuyön mättötarve? Oh boy.
 • Tupakkakaan ei tee kovin hyvää suun jo valmiiksi hellille limakalvoille, tai rautojen värille. Tosin tälläkin pääsee nälän tunteesta hetkeksi eroon, mutta ei kovin terveellinen ratkaisu.

Onnekseni olen pystynyt syömään kiinteitä, mutta helposti pureskeltavia ruokia jo pari päivää! Alas on saatu kanankoipia, makaronia, pekonia ja paahtoleipää. Mahtava fiilis, kun saa syödä muutakin kuin vauvanruokia. Sitäkin tuli kylässä syötyä, Pilttiä siis.

Ainiin, R-kioskilla kysyttiin paperit. Lisää todisteita siitä, että raudat nuorentavat. :) tästä eteenpäin olisi tarkoitus päivitellä blogia noin viikon välein.

1 kommentti:

 1. Hei!

  Ylläpidämme terveysportaalia osoitteessa http://www.terveyskeskus.fi. Haemme jatkuvasti Internetistä hyviä blogeja, joita haluamme suositella lukijoillemme. Blogit esitetään aiheen mukaisina linkkilistoina.
  Haluaisimme nyt lisätä palveluumme linkin sinun blogiisi. Blogiasi ei ole vielä laitettu esille, joten voisitko laittaa viestiä palvelumme Webmasterille, jos haluat että linkki blogiisi julkistetaan sivustollamme.

  Löydät em. osoitteesta sivun alareunasta Palaute-linkin, jonka kautta voit lähettää vastauksesi Webmasterillemme.

  Terveisin
  Terveyskeskus.fi:n Webmaster

  VastaaPoista